Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Thailaxsida med krispig primörsallad
Thailaxsida med krispig primörsallad
11
Spara
Av:
Leila Lindholm
Från:
Nyhetsmorgon
17
ingredienser
Ingredienser
portioner
1,2 kg laxsida, hel
1 tumstor bit färsk ingefära
4 klyftor vitlök
3 stjälkar citrongräs
0,5 röd chilifrukt (mild)
0,5 dl honung, flytande
2 msk japansk soja
Krispig primörsallad:
1 ask sockerärtor
1 Granny Smith äpple
2 knippen rädisa
2 avokador
2 askar munggroddar [300 g]
0,5 röd chilifrukt (mild)
3 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1 msk honung, flytande
lime och färsk koriander, till servering
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg laxen på en plåt med skinnsidan ner.
Riv ingefäran och vitlöken på rivjärn, finhacka citrongräset och chili.
Lägg detta på fisken och ringla över honung och soja, gnid in laxen med kryddorna.
Stek i 10 minuter, lägg upp på ett serveringsfat.
Krispig primörsallad:
Strimla sockerärtorna och äpplet, skiva rädisorna tunt och skiva avokadon.
Blanda grönsakerna med groddar och finhackad chili.
Smaksätt med soja, sesamolja och honung.
Toppa med grovt hackad koriander och servera med lime.
Tips!
Gör salladen först så inte laxen hinner kallna.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut