Thailaxsida med krispig primörsallad
Thailaxsida med krispig primörsallad
17 ingredienser
Ingredienser
- 1,2 kg laxsida, hel
- 1 tumstor bit färsk ingefära
- 4 klyftor vitlök
- 3 stjälkar citrongräs
- 0,5 röd chilifrukt (mild)
- 0,5 dl honung, flytande
- 2 msk japansk soja
Krispig primörsallad:
- 1 ask sockerärtor
- 1 Granny Smith äpple
- 2 knippen rädisa
- 2 avokador
- 2 askar munggroddar [300 g]
- 0,5 röd chilifrukt (mild)
- 3 msk japansk soja
- 1 msk sesamolja
- 1 msk honung, flytande
- lime och färsk koriander, till servering
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Lägg laxen på en plåt med skinnsidan ner.
- Riv ingefäran och vitlöken på rivjärn, finhacka citrongräset och chili.
- Lägg detta på fisken och ringla över honung och soja, gnid in laxen med kryddorna.
- Stek i 10 minuter, lägg upp på ett serveringsfat.
- Krispig primörsallad:
- Strimla sockerärtorna och äpplet, skiva rädisorna tunt och skiva avokadon.
- Blanda grönsakerna med groddar och finhackad chili.
- Smaksätt med soja, sesamolja och honung.
- Toppa med grovt hackad koriander och servera med lime.
- Tips!
- Gör salladen först så inte laxen hinner kallna.