Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Sparris Carbonara
Sparris Carbonara
5
Spara
Av:
Leila Lindholm
Från:
Nyhetsmorgon
11
ingredienser
Pasta
Ingredienser
portioner
400 g pasta (valfri)
2 dl mjölk
1 dl grädde
3 äggulor
1 klyfta vitlök, finhackad
1,5 dl parmesanost, riven
1 förp prosciuttoskinka [80 g]
1 knippe grön sparris
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Gör så här:
Koka pastan i saltat vatten.
Blanda sparrisen med olja, salt och peppar.
Grilla eller stek hel sparris i en het torr panna.
Blanda mjölk, grädde, gulor och vitlök med hälften av parmesanosten i en skål.
Sila bort pastavattnet och häll tillbaka pastan i kastrullen.
Blanda ner ägg och mjölkblandningen i pastan och låt den stå på eftervärme tills den blivit krämig, krydda med salt och svartpeppar.
Servera på ett stort fat och toppa med sönderriven skinka, grillad sparris och parmesan.
Den här fräscha rätten är till för vardagsmys.
Lyxa till det lite.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut