Sparris Carbonara

Leila Lindholm

Sparris Carbonara

11 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta (valfri)
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 3 äggulor
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1,5 dl parmesanost, riven
  • 1 förp prosciuttoskinka [80 g]
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Gör så här:
  2. Koka pastan i saltat vatten.
  3. Blanda sparrisen med olja, salt och peppar.
  4. Grilla eller stek hel sparris i en het torr panna.
  5. Blanda mjölk, grädde, gulor och vitlök med hälften av parmesanosten i en skål.
  6. Sila bort pastavattnet och häll tillbaka pastan i kastrullen.
  7. Blanda ner ägg och mjölkblandningen i pastan och låt den stå på eftervärme tills den blivit krämig, krydda med salt och svartpeppar.
  8. Servera på ett stort fat och toppa med sönderriven skinka, grillad sparris och parmesan.
  9. Den här fräscha rätten är till för vardagsmys.
  10. Lyxa till det lite.