Sparris Carbonara
Sparris Carbonara
Ingredienser
- 400 g pasta (valfri)
- 2 dl mjölk
- 1 dl grädde
- 3 äggulor
- 1 klyfta vitlök, finhackad
- 1,5 dl parmesanost, riven
- 1 förp prosciuttoskinka [80 g]
- 1 knippe grön sparris
- 1 msk olivolja
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Gör så här:
- Koka pastan i saltat vatten.
- Blanda sparrisen med olja, salt och peppar.
- Grilla eller stek hel sparris i en het torr panna.
- Blanda mjölk, grädde, gulor och vitlök med hälften av parmesanosten i en skål.
- Sila bort pastavattnet och häll tillbaka pastan i kastrullen.
- Blanda ner ägg och mjölkblandningen i pastan och låt den stå på eftervärme tills den blivit krämig, krydda med salt och svartpeppar.
- Servera på ett stort fat och toppa med sönderriven skinka, grillad sparris och parmesan.
- Den här fräscha rätten är till för vardagsmys.
- Lyxa till det lite.