Leilas fusklasagne

Leila Lindholm

Leilas fusklasagne

14 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 350 g lammfärs
  • 3 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 aubergine
  • 200 g kantareller
  • 1 msk smör
  • 1 förp färdig ostsås [2,5 dl]
  • 1 förp färdig tomatsås [500 g]
  • 2 förp mozzarellaost [250 g]
  • 9 lasagneplattor [0,33 förp]
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Fräs färsen i 1 msk olivolja, riven vitlök, spiskummin, paprika, salt och peppar. Stek kantarellerna i smör och krydda med salt och peppar. Skiva auberginen på längden och pensla 2 msk olivolja, krydda med salt och peppar och grilla sedan skivorna i en het grill- eller stekpanna. Smörj en 25/15 cm ugnsfast form och varva lasagneplattor, färs, svamp, tomatsås, ostsås och skivad mozzarella. Se till att det är ett lager sås ovanpå lasagnen och lägg gärna två aubergineskivor på toppen. Grädda lasagnen i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
  2. Tips!
  3. Lägg aldrig dubbla lasagneplattor, då blir de inte genomkokta. Se till att varva så att såsen kommer på lasagneplattorna. Stick lasagnen med en sticka för att kolla om pastan är genomkokt.