Leilas fredagspasta

Leila Lindholm

Leilas fredagspasta

14 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 250 g grön sparris
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g linguine (eller spagetti)
  • 1 msk smör
  • 2 klyftor vitlök, tunt skivade
  • 2,5 dl lätt matlagningsgrädde 5 %
  • 3 äggulor
  • 2 msk färsk timjan
  • 100 g spansk salami (eller lufttorkad skinka)
  • 100 g ricotta (eller chèvre)
  • 50 g pecorinoost (eller parmesanost)
  • 50 g sötmandel, rostad och hackad

Gör så här

  1. Lägg sparrisen på ett fat och rulla den i olivolja, salt & peppar. Grilla/stek sparrisen i het och torr grillpanna (eller i stekpanna). Koka pasta al dente i saltat vatten. Svetta tunt skivad vitlök i smör. Rör ihop matlagningsgrädde och äggulor. Blanda i nykokt pasta, matlagningsgrädde, äggulor och timjan på låg värme.
  2. Krydda med salt och peppar efter smak. Häll upp på ett stort serveringsfat och klicka över ricottaost. Blanda i salami, riven picorino, sparrisen i skivor samt den hackade mandeln. Serveras omedelbart!