Hoisinkyckling med vietnamesisk sallad
Hoisinkyckling med vietnamesisk sallad
Ingredienser
- 2 kycklingfiléer
- 1 dl hoisinsås
- 2 msk sesamfrön
- 0,5 gurka
- 1 avokado
- 1 dl sockerärtor
- 0,5 mild röd chilifrukt
- 1 limefrukt
- 0,5 tsk sesamolja
- 2 msk japansk soja
- 2 msk jordnötter
Gör så här
- Gör så här:
- Marinera kycklingen i hoisinsås och sesamfrön.
- Stek kycklingen på medeltemperatur så att den får gyllene färg och låt den sedan ligga och eftersteka i pannan utan värme, cirka 10 minuter.
- Tärna gurka och avokado, dela sockerärtorna, skiva chilin tunt och lägg allt i en skål.
- Pressa saften av limefrukten och häll den samt soja och sesamolja över grönsakerna.
- Toppa kycklingen med lite extra sås och servera salladen med hackade jordnötter.
- Tips! Om du vill kan du servera jasminris till. Hoisinsås är också gott som kall dipp till fiskpinnar.
- Färdig hoisinsås finns att köpa i de flesta mataffärer.