Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Hoisinkyckling med vietnamesisk sallad
Hoisinkyckling med vietnamesisk sallad
Betyg: 5 av 5 (1 röster)
1
Spara
Av:
Leila Lindholm
Från:
Nyhetsmorgon
11
ingredienser
Ingredienser
portioner
2 kycklingfiléer
1 dl hoisinsås
2 msk sesamfrön
0,5 gurka
1 avokado
1 dl sockerärtor
0,5 mild röd chilifrukt
1 limefrukt
0,5 tsk sesamolja
2 msk japansk soja
2 msk jordnötter
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Gör så här:
Marinera kycklingen i hoisinsås och sesamfrön.
Stek kycklingen på medeltemperatur så att den får gyllene färg och låt den sedan ligga och eftersteka i pannan utan värme, cirka 10 minuter.
Tärna gurka och avokado, dela sockerärtorna, skiva chilin tunt och lägg allt i en skål.
Pressa saften av limefrukten och häll den samt soja och sesamolja över grönsakerna.
Toppa kycklingen med lite extra sås och servera salladen med hackade jordnötter.
Tips! Om du vill kan du servera jasminris till. Hoisinsås är också gott som kall dipp till fiskpinnar.
Färdig hoisinsås finns att köpa i de flesta mataffärer.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut