Färsk tortellini med stekta tomater, mozzarella och pecorinoost
Färsk tortellini med stekta tomater, mozzarella och pecorinoost
9 ingredienser
Ingredienser
- 1 förp färska tortellini (gärna med skinka)
- 1 förp mozzarella, gärna färsk buffel
- 50 g parmesanost (eller pecorino)
- 1 msk olivolja
- 1 ask körsbärstomater
- 1 msk strösocker
- gourmetsalt
- svartpeppar, från kvarn
- 2 msk solroskärnor
Gör så här
- Gör så här:
- Sätt på ett pastavatten.
- Dela hälften av tomaterna på mitten.
- Rosta solrosfröna med salt i en het och torr stekpanna.
- Använd samma heta panna, häll i olja och strö socker i tunt lager i pannan.
- Lägg i tomaterna med snittytan nedåt. Häll ner pastan i pastavattnet.
- Krydda tomaterna med salt och peppar och stek dem tills sockret karamellisserats.
- Häll av pastan och lägg på ett fat, häll över tomaterna och solrosfrön.
- Toppa pastan med mozzarella bruten i små bitar och finriven parmesan eller pecorino.
- Det här är en grymt god rätt!
- Perfekt om du får oväntat besök eller bara vill styra upp en snabb middag.
- Jag gillar tortellini med skinka, men det är valfritt.