Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Färsk tortellini med stekta tomater, mozzarella och pecorinoost
Färsk tortellini med stekta tomater, mozzarella och pecorinoost
Betyg: 4.1 av 5 (22 röster)
22
Spara
Av:
Leila Lindholm
Från:
Nyhetsmorgon
9
ingredienser
Ingredienser
portioner
1 förp färska tortellini (gärna med skinka)
1 förp mozzarella, gärna färsk buffel
50 g parmesanost (eller pecorino)
1 msk olivolja
1 ask körsbärstomater
1 msk strösocker
gourmetsalt
svartpeppar, från kvarn
2 msk solroskärnor
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Gör så här:
Sätt på ett pastavatten.
Dela hälften av tomaterna på mitten.
Rosta solrosfröna med salt i en het och torr stekpanna.
Använd samma heta panna, häll i olja och strö socker i tunt lager i pannan.
Lägg i tomaterna med snittytan nedåt. Häll ner pastan i pastavattnet.
Krydda tomaterna med salt och peppar och stek dem tills sockret karamellisserats.
Häll av pastan och lägg på ett fat, häll över tomaterna och solrosfrön.
Toppa pastan med mozzarella bruten i små bitar och finriven parmesan eller pecorino.
Det här är en grymt god rätt!
Perfekt om du får oväntat besök eller bara vill styra upp en snabb middag.
Jag gillar tortellini med skinka, men det är valfritt.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut