Grillad kanelbullsbruschetta

Grillad kanelbullsbruschetta
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Grillad kanelbullsbruschetta

13

9 ingredienser

En italiensk variant gjort på ett svenskt vis. Bruchettan här är mycket sötare än den vanliga grillade mackan. Med jordgubbar blir den dessutom en utmärkt dessert.

Leilas tips!
Till det här receptet passar det utmärkt att använda gårdagens kanelbullar. Det gör alltså inget om de råkar vara en aning torra. Man kan också servera bruschettan med blandade färska bär.

Ingredienser

  • 1 dl mascarpone
  • 0,5 dl kvarg
  • 1 vaniljstång
  • 1 limefrukt, skal
  • 2 msk honung, flytande
  • 2 tjocka kanelbullar
  • 2 msk smör, mjukt
  • 0,5 l färska jordgubbar
  • 4 msk ljust muscovadosocker

Gör så här

  1. Rör ihop mascarponeost, kesella, fröna från urskrapad vaniljstång, rivet limeskal och honung.
  2. Dela kanelbullen "längsmed" på mitten så att du får 4 runda skivor.
  3. Bred skivorna med smör på bägge sidor, stek eller grilla dem så de får färg.
  4. Tvätta, rensa och skiva jordgubbarna.
  5. Bred mascarponecrémen på de varma bröden och toppa med skivade jordgubbar och muskovadosocker.