Coleslaw

koket.se
coleslaw
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Coleslaw

8 ingredienser

Coleslaw är det perfekta sommartillbehöret till grillat eller som god röra på buffén. Servera som den är eller med en bit äpple i för extra fräschör.

Leilas tips! Spetskål är lite spädare än vitkål men går självklart bra att ersätta med vitkål också.

Se Leila Lindholm laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 0,4 spetskål
  • 2 morötter
  • 1 msk hel kummin
  • 4 dl majonnäs
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 3 droppar tabasco

Gör så här

  1. Strimla spetskålen fint och doppa den hastigt i kokande saltat vatten.
  2. Häll av och låt kålen rinna av ordentligt i ett durkslag innan du noggrant kramar/pressar ur allt vatten, så att kålen är helt torr. Man kan även torka den i en ren kökshandduk. Detta för att inte cole slawern ska bli rinnig.
  3. Skala och riv morötterna grovt på ett rivjärn och blanda med kålen i en skål. Rosta kumminfröna i en torr stekpanna och häll dem över grönsakerna.
  4. Rör ner majonnäs, salta och peppra. Smaksätt med riven vitlök och tabasco.