Coleslaw

coleslaw
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Coleslaw

8 ingredienser

Coleslaw är det perfekta sommartillbehöret till grillat eller som god röra på buffén. Servera som den är eller med en bit äpple i för extra fräschör.

Leilas tips! Spetskål är lite spädare än vitkål men går självklart bra att ersätta med vitkål också.

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 0,4 spetskål
  • 2 morötter
  • 1 msk hel kummin
  • 4 dl majonnäs
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 3 droppar tabasco

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Strimla spetskålen fint och doppa den hastigt i kokande saltat vatten.
  2. Häll av och låt kålen rinna av ordentligt i ett durkslag innan du noggrant kramar/pressar ur allt vatten, så att kålen är helt torr. Man kan även torka den i en ren kökshandduk. Detta för att inte cole slawern ska bli rinnig.
  3. Skala och riv morötterna grovt på ett rivjärn och blanda med kålen i en skål. Rosta kumminfröna i en torr stekpanna och häll dem över grönsakerna.
  4. Rör ner majonnäs, salta och peppra. Smaksätt med riven vitlök och tabasco.