Kokoscrèpes med exotisk fruktsallad och glass

Kokoscrèpes med exotisk fruktsallad och glass
Foto: tv4

Crèpes med smak av kokos och som är fyllda med exotiska frukter serveras tillsammans med kall vaniljglass. Mums!

Jag har kolsyrat vatten i smeten, då får man krispigare crepés. Färsk kokosnöt river man på vanligt rivjärn. Det rostas i ugn 200 grader, 5-10 minuter. Man ska alltid skaka på kokosnöten för att kontrollera att det är mjölk i, annars är den uttorkad.

18 mars 2011
6

Du behöver

  • 1 st ägg
  • 1 msk socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 dl mjölk 3 %
  • 1 dl riven rostad kokos från färsk kokosnöt alt. 1 dl rostade kokosflingor
  • 50 g smält smör
  • 2 msk kolsyrat vatten

Fruktsallad:

  • 2 st bananer
  • 1 st stor mango
  • 1 ask frysta björnbär
  • 4 st passionsfrukter
  • 0,5 mild röd chilifrukt
  • 3 msk flytande honung
  • 1 st lime
  • 1 liter vaniljglass

Gör så här

  1. Kokoscrêpes
  2. Vispa samman ägg, socker, mjöl och kokosmjölk till en slät smet.
  3. Rör i mjölk, kokos och smör. Rör till sist ner det kolsyrade vattnet.
  4. Stek smeten till tunna frasiga crèpes i en stekpanna på medelhög/hög värme.
  5. Fruktsallad:
  6. Skiva och tärna frukten i små bitar, skrapa ur passionsfrukten i en skål.
  7. Smaksätt med finhackad chili, honung och limesaft.
  8. Lägg en sked sallad och en skopa vaniljglass på varje crèpe och vik om som en halvmåne.
Kommentera receptet

Fler goda recept