Leilas underbara chokladpudding

21 röster
6
Leilas chokladpudding med kardemumma och apelsin

Chokladpudding är världens godaste efterrätt! Leilas chokladpudding är smaksatt med kardemumma, apelsin och lite flingsalt.

Leilas tips!
Dessa små puddingar bör inte stå i kylen över natten. Då blir de för hårda.

6

Du behöver

  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk honung, flytande
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 0,5 krm flingsalt
  • 200 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
  • 2 äggulor (ekologiska)
  • 1 msk smör
  • 1 ask färska björnbär

Gör så här

  1. Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel.
  2. Koka upp vispgrädde, honung, kardemumma, rivet apelsinskal och flingsalt i en kastrull och sila genom en finmaskig sil.
  3. Rör ner finhackad choklad i den varma grädden.
  4. Vispa i äggulor och smör.
  5. Plocka fram 6 små glas eller espressokoppar. Lägg 1-2 färska björnbär i botten av varje glas eller kopp och fyll med chokladcrémen. Låt stå i kylen i cirka 30 minuter eller servera direkt.
24 december 2010