Påskens sötaste cupcakes

20 röster

Leilas smarriga hasselnötscupcakes med nutellafrosting blir extra fina med små fågelbon av marsipan på toppen!

Receptet ger 12 stora cupcakes.

Se Leila bakar i TV4 Play


Visa mer

Du behöver

Påskens sötaste cupcakes

  • 2 st ekologiska ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 g hasselnötter
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,75 dl mjölk

Frosting

  • 1 dl nutella
  • 4 dl florsocker
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g Philadelphiaost
  • 1 msk kaffe

Fågelbo

  • 400 g mandelmassa eller marsipan
  • 12-24 små chokladägg (smågodis)

Gör så här

  1. Påskens sötaste cupcakes
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt.
  3. Mixa nötterna till pulver i hushållsmixer med kniv, eller mal i kvarn.
  4. Blanda nötter, vetemjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten.
  5. Rör i mjölken.
  6. Placera ut stora pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga.
  8. Låt svalna.
  9. Frossting
    Vispa nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
  10. Rör ner kaffet.
  11. Bred frostingen över cupcakesen.
  12. Fågelbo
    Pressa mandelmassan/marsipanen genom en vitlökspress.
  13. Forma trådarna till små fågelbon på toppen av frostingen.
  14. Lägg ett par chokladägg i varje fågelbo.
7 april 2011

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept