Leilas chocolate chip cookies
Leilas chocolate chip cookies
18 ingredienser
60 min
Chocolate chip cookies är försvinnande goda och kan bakas med vilka ingredienser du önskar. Här är fyra recept på kakor med olika smaksättningar!
Ingredienser
Grundrecept chocolate chip cookies
- 120 g smör, mjukt
- 1 dl rörsocker
- 1 ägg (ekologiskt)
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl havregryn
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,25 tsk salt
- 100 g choklad (av valfri smak, se nedan)
- 1 limefrukt, skalet
grundrecept med:
- 100 g vit bakchoklad (av hög kvalitet)
- 1 tumstor bit färsk ingefära
- 100 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
- 0,5 dl riven kokos (istället för havregryn)
- 100 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
- 1 dl salta jordnötter
- 0,5 dl riven kokos (istället för havregryn)
- 100 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
- 2 apelsiner, rivet skal (istället för 1 lime)
Gör så här
Grundrecept
- Vispa smör och råsocker krämigt, rör i ägget.
- Vänd i vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt.
- Hacka chokladen grovt och riv limeskalet, blanda ner i degen.
- Rulla in kakdegen i plastfilm eller bakplåtspapper till en rulle (5 cm i diameter) och frys i cirka 30 min.
- Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och grädda kakorna på bakplåtspapper i 180 grader varmluft, cirka 10 minuter.
White chocohip ginger cookies
- Gör degen enligt grundreceptet, använd vit choklad och tillsätt färsk riven ingefära i smeten
Choco chip coco cookies
- Gör degen enligt grundreceptet, använd mörk choklad och tillsätt kokosflingor istället för havregryn i smeten.
Choco chip peanut cookies
- Gör degen enligt grundreceptet, använd mörk choklad och tillsätt grovt hackade jordnötter i smeten.
Choco chip orange cookies
- Gör degen enligt grundreceptet, använd mörk choklad och tillsätt kokosflingor istället för havregryn i smeten. Smaksätt med rivet skal från 2 apelsiner istället för 1 lime.