Leilas choklad- och kokosrutor

Leilas choklad- och kokosrutor
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas choklad- och kokosrutor

12 ingredienser

ca 45 m

Leilas choklad- och kokosrutor, som en kladdkaka i avlång form som man toppar med kokostosca.

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
bitar

Chokladkaka

  • 175 g smör, mjukt
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl kakao (av god kvalitet)
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 0,5 krm salt
  • 3 ägg (ekologiska)
  • 1,5 dl vetemjöl

Tosca

  • 75 g smör
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 0,75 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 200 g riven kokos

Gör så här

Håll skärmen tänd

Chokladkaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
  3. Rör ner kakao, sirap och salt.
  4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
  5. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en form (ca 20 x30 cm) med kant och fyll den med smeten.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig.
  7. Låt kakan svalna.

Toscasmet

  1. Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker i en kastrull och koka samman 5 minuter.
  2. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp.
  3. Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.