Lägg i en kastrull: socker, citronskal, citronsaft, vitt vin och vatten. Låt koka utan lock tills det blir en simmig "karamell" och drag kastrullen åt sidan.
Häll i buljongen och låt koka ihop tills det återstår ca 4 dl. Ställ åt sidan.
Dela endiverna och koka dem i lättsaltat vatten och lite citronsaft i ca 5 min. Tag upp endiverna och låt dem svalna.
Stek ankbrösten med skinnsidan ner på medelgod värme tills köttsidan börjar bli lite fuktig av köttsaften. Vänd brösten och stek i ytterligare 3 min. Tag upp brösten och låt vila några min.
Stek endiverna i ankfettet plus lite smör, 2 min på var sida.
Koka upp såsen och rör i lite smör. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp endiverna på ett fat, skiva ankbrösten och lägg ovanpå.
Garnera med citronfiléer och servera såsen vid sidan om.