Abborre i panna

Leif Mannerström 2018

Abborre i panna

Av: Leif Mannerström

Från: Kasta loss

11 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 8-12 abborrfiléer, benfria
  • 1 gul lök, finskuren
  • 1 knippe dill, finhackad
  • 1 knippe gräslök, finhackad
  • 3 dl matlagninsgrädde
  • 1 liten burk ansjovis (eller ansjovisspad)
  • Blandat ströbröd och mjöl till panering
  • salt
  • peppar
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Gör så här:
  2. Salta, peppra och panera fiskfiléerna. Stek dem gyllenbruna. Lägg upp på fat. Fräs löken i samma panna och tillsätt grädde, ansjovis, dill och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Låt filéerna puttra någon minut i såsen.
  3. Servera till nykokt dillpotatis
  4. Receptet går även bra med filé av sik, röding, lax eller liknande.