Leif Mannerströms inlagda sill

53 röster

Sillen kan ätas direkt men får gärna stå till sig en stund, man kan till exempel göra den på midsommaraftons morgon och sedan äta den till lunch eller middag.

Visa mer

Du behöver

  • inlagda sillfiléer

123-lag

  • 0,5 dl ättika, 12%
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten

Smaksättning

  • lite extra socker
  • citron,saften
  • kryddpeppar
  • nejlika
  • lagerblad
  • gul lök, skivad
  • purjolök, skivad
  • morot, finskuren
  • färsk dill, finhackad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Ta färdiginlagda sillfiléer och lägg dem i en 1-2-3 lag som du smaksatt med lite extra socker och en skvätt citronsaft.
  2. Blanda ner kryddpeppar, nejlika, lagerblad, gul lök, morot, purjo samt dill.
27 juni 2011

Laddar fler recept...