Tigerkaka
Tigerkaka
10 ingredienser
ca 1 h 15 m
Ett kärt barndomsminne är tigerkakan som trots sitt avancerade mönster är väldigt lätt att baka.
Ingredienser
Kaka
- 200 g smör
- 2,5 dl strösocker
- 3 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl mjölk
- smör, till formen
- ströbröd, till formen
Smaktillsats
- 2 msk kakao
- 1 msk vaniljsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en kransform, cirka 1,5 liter.
- Rör smör och socker poröst.
- Rör ner ett ägg i taget under omrörning.
- Blanda mjöl och bakpulver och blanda i.
- Tillsätt mjölken och blanda väl.
- Ta undan en tredjedel av smeten i en annan skål och blanda ner kakaon.
- Smaksätt resten av smeten med vaniljsockret.
- Häll hälften av den ljusa smeten i formen och sedan den mörka smeten och resten av den ljusa.
- Dra runt med en gaffel lite så det blir marmorerat.
- Grädda i nedre delen av ugnen i cirka en timme.
- Låt kakan svalna innan du skär upp den.