Texmex-våfflor med avokadosallad
Texmex-våfflor med avokadosallad
16 ingredienser
En perfekt kvällsrätt som är matig och smakrik. Receptet ger cirka åtta våfflor.
Ingredienser
- 100 g smör, smält
- 2 dl standardmjölk (eller gräddmjölk)
- 2 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 2 dl vatten, iskallt
Topping
- 2 avokador
- 1 rödlök
- 1 kruka koriander
- 1 limefrukt
- 1 förp tomatsalsa
- 1 dl lagrad ost, riven
- 2 dl gräddfil
- flingsalt
- svartpeppar
Gör så här
- Vispa ihop det avsvalnade smöret, mjölken och äggen.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner i mjölkblandningen. Tillsätt vattnet och rör till en slät smet.
- Hetta upp våffeljärnet och pensla med smält smör innan du gräddar den första våfflan. Häll i lite smet åt gången och grädda våfflorna tills de är gyllenbruna. Lägg de färdiga våfflorna på bakgaller.
- Skala och klyfta avokadorna, strimla rödlöken och hacka koriandern. Blanda det i en skål och pressa över lite lime, salta och peppra.
- Bjud våfflorna med avokadosalladen samt salsa, riven ost och gräddfil att toppa med. Salta och peppra