Saltbakad lax med yoghurtsås
Saltbakad lax med yoghurtsås
12 ingredienser
30 min
Laxen får fin sälta och konsistens av saltet. Servera med en fräsch yoghurtsås, kokt potatis och grönsallad.
Ingredienser
- 1 laxsida med skinn [ca 1 kg]
- 1 kg grovt salt
yoghurtsås
- 2 dl matyoghurt
- 0,5 dl majonnäs
- 2 klyftor vitlök, rivna
- 5 sardellfiléer
- 3 msk kapris
- 2 msk persilja, hackad
- 1 msk citron, skalet, rivet
Till servering
- citron, skivor
- potatis, kokt
- grönsallad
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Strö ut saltet på en bakplåtpappersklädd plåt. Lägg laxen ovanpå saltet med skinnsidan nedåt.
- Stek i ugnen i cirka 25 minuter.
Yoghurtsås
- Blanda yoghurt och majonnäs.
- Tillsätt rivna vitlöksklyftor, hackade sardeller, kapris, persilja och citronskal. Rör ihop till en sås.
- Dekorera laxen med citronskivor innan servering.