Pasta med smörfriterad salvia

pasta med smörfriterad salvia
Foto: Ulrika Ekblom
Liselotte Forslin
Liselotte Forslin

Pasta med smörfriterad salvia

5 ingredienser

20 min

Färsk pasta med smörfriterad salvia - enklast är oftast godast! Ät rätten som den är eller som tillbehör.

Ingredienser

portioner
  • 2 krukor färsk salvia
  • 100 g smör
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald

Till servering

  • färsk pasta av valfri sort

Gör så här

  1. Plocka bladen från salvian.
  2. Bryn smöret nötbrunt i en liten kastrull, akta så det inte blir bränt.
  3. Lägg i bladen, lite åt gången och låt dem friteras krispiga. Fiska upp bladen med en gaffel och lägg det på hushållspapper för att rinna av.
  4. Servera på nykokt pasta och skeda över salvia och lite av det brynta smöret. Salta och peppra. Servera genast.