Minipizzor med mascarpone

10 röster
1 h
20 stycken
Minipizzor med mascarpone
Foto: Ulrika Ekblom

Ljuvliga som små bakelser är dessa drinktilltugg som kommer att gå åt som smör i solsken. Istället för plommon kan du ta päron eller fikon. Receptet ger ca 20 minipizzor och kommer från Le Parfait.

Visa mer
1 h
20 stycken

Du behöver

Pizzadeg

  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten, 37 grader
  • 3 dl durumvetemjöl
  • 2-3 dl vetemjöl special
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja

Topping

  • 0,5 ask mascarponeost
  • 4-5 st plommon
  • 100 g ädelsost

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det fingervarma vattnet.
  2. Häll i mjölsorterna, lite i sänder, salt och olja och knåda för hand ca 10 minuter, i maskin ca 5 minuter.
  3. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30-40 minuter till dubbel storlek.
  4. Topping
    Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Kavla ut den och ta ut små rundlar med hjälp av ett glas i den storlek du föredrar.
  6. Bred över mascarponen.
  7. Skär plommonen i små klyftor och lägg på.
  8. Grädda ca 15 minuter.
  9. Toppa med ädelost och servera.
21 januari 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept