Minipizzor med mascarpone
Minipizzor med mascarpone
9 ingredienser
1 h
Ljuvliga som små bakelser är dessa drinktilltugg som kommer att gå åt som smör i solsken. Istället för plommon kan du ta päron eller fikon. Receptet ger ca 20 minipizzor och kommer från Le Parfait.
Ingredienser
Pizzadeg
- 25 g jäst
- 2 dl vatten, 37°
- 3 dl durumvetemjöl
- 2-3 dl vetemjöl special
- 1 tsk salt
- 2 msk olivolja
Topping
- 0,5 ask mascarpone
- 4-5 plommon
- 100 g ädelost
Gör så här
- Rör ut jästen i det fingervarma vattnet.
- Häll i mjölsorterna, lite i sänder, salt och olja och knåda för hand ca 10 minuter, i maskin ca 5 minuter.
- Låt degen jäsa övertäckt i ca 30-40 minuter till dubbel storlek.
Topping
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kavla ut den och ta ut små rundlar med hjälp av ett glas i den storlek du föredrar.
- Bred över mascarponen.
- Skär plommonen i små klyftor och lägg på.
- Grädda ca 15 minuter.
- Toppa med ädelost och servera.