Färsfyllda auberginer

Färsfyllda auberginer
Foto: Frida Wismar
Fredrik Paulun 2020
Fredrik Paulun 2020

Färsfyllda auberginer

Av: Fredrik Paulún

Från: LCHQ

7 ingredienser

40 min

Receptet på färsfyllda auberginer är hämtat ur boken LCHQ.

Läs mer om boken

LCHQ

Ingredienser

portioner
  • 500 g nötfärs (max 10 % fett)
  • 1 gul lök
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk curry
  • 2 krm salt
  • 3 dl ost, riven
  • 2 aubergines

Gör så här

  1. Halvera på längden och gröp ur auberginerna väl.
  2. Skär aubergineköttet i små tärningar.
  3. Skala och hacka löken.
  4. Värm olivoljan i en stekpanna och fräs löken och auberginetärningarna i cirka 5 minuter, tills de mjuknat.
  5. Ta upp grönsaksfräset och bryn köttfärsen.
  6. Smaka av med curry och salt.
  7. Blanda köttfärsen med grönsakerna och fyll auberginehalvorna med blandningen.
  8. Strö över riven ost och gratinera på 200 grader i cirka 30 minuter, tills även aubergineköttet som är kvar inuti skalet är mjukt.
  9. Servera gärna med en sallad av gröna blad, gurka och tomat.