Blomkålsrösti

Blomkålsrösti
Foto: Jenny Grimsgård
Anna Hallén
Anna Hallén

Blomkålsrösti

31

4 steg att laga

5 ingredienser

Enkla och goda rösti gjorda på blomkål och ost. Receptet är hämtat ur boken LCHF för kvinnor.

Detta recept som tar vara på blomkålsresterna har jag fått från en av mina underbara bloggläsare. Resultatet av gårdagens rester – varma röstiplättar som är goda som en liten lunch eller som tillbehör till kött, fågel eller fisk. Om du har du hela blomkålsbuketter så börja med att mixa dessa till en jämn smet. /Anna Hallén

Se fler recept ur boken

LCHF för kvinnor


Ingredienser

  • 5 dl blomkålsmos eller kokt mixad blomkål
  • 2 ägg
  • 1 msk fiberhusk
  • 100 g lagrad ost
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Blanda blomkålsmoset med ägg och fiberhusk i en bunke.
  2. Riv osten och blanda med övriga ingredienser.
  3. Klicka ut smeten i en stekpanna med smör och platta till så det blir små plättar.
  4. Stek på medelhög värme och vänd när de är gyllengula.
TIPS!
läs mer
Bikarbonat

Smarta tips i köket!

Knivskola, rengöra skärbrädor och bikarbonat. Smarta tips för köket!

Läs mer