• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Laxpasta med citron - och basilikasås

86 röster
15 m
4
Abba Laxpasta
Foto: Abba

Tillverkad i Sverige, bara naturliga ingredienser, enkelt, smakar lika gott som om du gjort den själv.

Abba Middagsklart citron & dill
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 port tagliatelle
  • 1 förp Abba Middagsklart Citronsås
  • 350-450 g laxfilé [ca 3 portionsbitar]
  • basilika
  • 1 dl blandade örter, grovhackade (t ex basilika, persilja eller dill)
  • 1 citron
  • 100 g sockerärtor

Gör så här

  1. Koka pastan.
  2. Värm såsen i en kastrull.
  3. Tärna laxfilén i ungefär 2x2 cm och salta & peppra lätt. Lägg ner laxbitarna i såsen och låt sjuda på svag värme i ca 4-5 minuter.
  4. Häll sås och lax över den nykokta pastan och blanda försiktigt. Toppa med färska örter, en klyfta citron och de färska sockerärtorna.
30 augusti 2016