Laxpasta med citron - och basilikasås

84 röster
15 m
4
Abba Laxpasta
Foto: Abba
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 port tagliatelle
  • 1 förp Abba Middagsklart citronsås
  • 350-450 g laxfilé [ca 3 portionsbitar]
  • basilika
  • 1 dl blandade örter, grovhackade (t ex basilika, persilja eller dill)
  • 1 citron
  • 100 g sockerärtor

Gör så här

  1. Koka pastan.
  2. Värm såsen i en kastrull.
  3. Tärna laxfilén i ungefär 2x2 cm och salta & peppra lätt. Lägg ner laxbitarna i såsen och låt sjuda på svag värme i ca 4-5 minuter.
  4. Häll sås och lax över den nykokta pastan och blanda försiktigt. Toppa med färska örter, en klyfta citron och de färska sockerärtorna.
30 augusti 2016