Tandoorilax med couscous

Tandoorilax med couscous
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Tandoorilax med couscous

15 ingredienser

25 min

Lättlagad lax med tandoori och couscous.

Ingredienser

portioner
  • 600 g lax, skinn- och benfri
  • 1 msk tandoorikrydda
  • 1 buljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 2 dl yoghurt
  • 2 dl couscous
  • 1 röd paprika
  • 1 zucchini
  • 0,5 purjolök
  • 1 förp kikärtor
  • 2 tomater
  • 1 citron
  • 0,25 knippe persilja
  • 1 klyfta vitlök
  • salt

Gör så här

  1. Strö över persiljan och servera couscousen med den ugnsbakade laxen.
  2. Sätt ugnen på 200 garder. Blanda yoghurt och tandoorikrydda. Marinera den skinn- och benfria laxen i yoghurten.
  3. Baka laxen i ugn i cirka 12 minuter.
  4. Koka upp buljongtärning och vatten och slå över couscousen. Låt stå i cirka 10 minuter.
  5. Skär ner grönsakerna i munsbitar och blanda ner dem i couscousen tillsammans med kikärtorna. Pressa i vitlök och citronsaft. Salta.