Lammfärsbullar med rosmarinkvist

Köttbullarna på smörgåsbordet
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Lammfärsbullar med rosmarinkvist

Av: Linda Lundgren

12 ingredienser

35 min

De här lammfärsbullarna med rosmarin svänger du ihop snabbt och lätt.

Ingredienser

portioner
  • 500 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk rosmarin
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 dl vatten
  • 1 ägg
  • smör
  • olivolja
  • 1 kruka rosmarin
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg ströbrödet i vatten och låt svälla. Klipp ner rosmarin till 5 cm långa kvistar och plocka bort bladen på nedre delen av kvisten. Lägg undan kvistarna tills det är dags för bullarna.
  2. Skala och finhacka löken och vitlöken och blanda med färsen. Knäck i ägget och häll i det svällda ströbrödet. Finhacka och blanda ner 1 msk rosmarin. Salta och peppra och arbeta samman färsen tills den är fast och jämn.
  3. Blöt händerna och rulla till lite mindre köttbullar än vanligt. Stick till sist in en liten rosmarinkvist i varje bulle.
  4. Stek bullarna i smör och lite olivolja på medelvärme, skaka pannan så de blir jämnt stekta. Peppra.