Lantpaté med bacon

Lantpaté med bacon
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lantpaté med bacon

11 ingredienser

En busenkel paté som imponerar både på buffébordet och som förrätt eller vickning. Knäckebröd är gott till.

Ingredienser

8 - 10 portioner
  • 300 g fryst kycklinglever
  • 300 g blandfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 förp bacon, finstrimlat
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk körvel
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl crème fraîche

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Mixa alla ingredienserna till en fin färs i matberedaren.
  2. Slå färsen i en hög smord ugnsform. Grädda mitt i ugnen cirka 1 timme.
  3. Låt patén kallna och servera den ur formen, gärna med små inlagda gurkor till.