Långpannebullar med kardemumma

Långpannebullar med kardemumma
Foto: TV4
Birgitta Rasmusson
Birgitta Rasmusson

Långpannebullar med kardemumma

9 ingredienser

1 h

Otroligt enkla kardemummabullar som bakas i långpanna. Behöver endast jäsas en gång och är färdiga på ynka en timme.

Se Birgitta Rasmusson laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
långpanna
  • 100 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 50 g jäst
  • 8,5 dl vetemjöl

Fyllning

  • 50 g smör
  • 0,5 dl farinsocker (eller strösocker)
  • 1 tsk malen kardemumma, eller stött

Pensling

  • 1 ägg

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Smält smöret och tillsätt mjölken. Ljumma till 37 grader.
  3. Blanda i socker och jäst. Arbeta i hälften av mjölmängden under kraftig vispning.
  4. Knåda sedan i resten av mjölet i degen som bör vara slät och jämn.
  5. Låt degen vila några min om den inte släpper bunken innan degen tas upp på bakbordet.
  6. Dela degen i 16 delar och forma till runda bullar som ställs i en liten långpanna (20x30 cm) klädd med bakplåtspapper.
  7. Rör samman fyllningen.
  8. Klipp ett jack i varje bulle och tryck ner lite fyllning.
  9. Låt bullarna jäsa ca 30 min.
  10. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i ca 20 min.