Lammkebab med muhammara i libabröd

Lammkebab med muhammara i libabröd

22 ingredienser

40 m

Smartaste sättet att göra egen kebab är att krydda valfri färs och kavla ut tunt mellan två bakplåtspapper. Sedan är det bara att tillaga ditt hemgjorda kebabkött i ugnen och skära i strimlor. Låt sedan var och en fylla färska libabröd med kött, grönsaker och två olika såser.

Ta fram det bästa med Tabasco
Tabasco Produktbild

Ta fram det bästa med Tabasco

TABASCO® pepparsåser tar fram det bästa i maten och förhöjer även andra råvarors smak i det du tillagar.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1,5 msk kebabkrydda
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Picklad rödlök

  • 1 rödlök
  • 0,5 dl Kikkoman sushi-risvinäger
  • 0,5 dl vatten

Yoghurtsås

  • 2 dl turkisk yoghurt (10 %)
  • 1 msk honung
  • 2 tsk TABASCO® Grön pepparsås

Muhammara

  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl valnötter
  • 150 g grillad paprika (i olja)
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 0,5 msk citronsaft, färskpressad
  • 0,5 tsk TABASCO® Habanero pepparsås
  • 0,5 msk rapsolja

Tillbehör

  • 4 libabröd
  • 1 tomat, i tärningar
  • 2 dl isbergssallad, strimlad
  • 8-12 fefferonis

Gör så här

  1. Börja med den picklade rödlöken. Skala, dela och skiva löken. Koka upp sushi-risvinäger och vatten i en kastrull. Häll lagen över löken i en skål. Låt marinera fram till servering.
  2. Rör ihop ingredienserna till yoghurtsåsen. Smaka av med salt och peppar.

Muhammara

  1. Skala och skär vitlöken i bitar. Rosta valnötterna i en torr, het stekpanna. Mixa ihop vitlök och valnötter med övriga ingredienser i en bunke med höga kanter med en stavmixer eller i en liten matberedare. Smaka av med salt.
  2. Sätt ugnen på 225 grader, varmluft.
  3. Blanda färsen med ägg, kebabkrydda och 1 tsk salt till en smidig smet.
  4. Kavla ut hälften av färsen till en tunn platta mellan två bakplåtspapper. Upprepa med resterande färs. Lägg upp på två plåtar. Dra av det övre bakplåtspappret. Sätt in plåtarna i den övre och nedre delen av ugnen och stek färsen ca 5 minuter. Skär i strimlor.
  5. Servera lammkebaben i libabröd med yoghurtsås, muhammara och övriga tillbehör.
TIPS!
Tips från Tabasco
Korvgryta med extra sting

Tips från Tabasco

Fler härliga recept med Tabascos produkter hittar du här

Läs mer