• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Lammfärsfräs med örtbulgur

POPULÄRT
lammfärsfräs med örtbulgur
Tareq Taylor porträtt
Tareq Taylor porträtt

Lammfärsfräs med örtbulgur

8 steg att laga

17 ingredienser

30 min

Tareq serverar kryddig lammfärs med fluffigt bulgur smaksatt med persilja och mynta. Perfekt vardagsmiddag som går fort att göra och har mycket smak!

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g lammfärs
  • 2 msk olivolja
  • 3 klyfta vitlök
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 4 tomater, stora
  • 0,5 citron, skal + lite saft
  • 4 dl bulgur
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör, till stekning
  • 4 dl gröna ärtor
  • 1 dl persilja, hackad
  • 1 dl mynta, hackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Stek lammfärsen i olivolja.
  2. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Tillsätt vitlöken och alla kryddor i färsen. Stek tills du får fin färg på färsen.
  4. Skär tomaterna i tärningar. Rör ner tomater och finrivet citronskal och lite citronsaft i färsen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  6. Skala och finhacka löken. Fräs den i smöret tills den är glansig.
  7. Tillsätt bulgur, ärtor, persilja och mynta till den stekta löken. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera den örtiga bulguren med lammfräset.