Spritsad kaka smaksatt med lakritspulver, doppad i choklad och garnerad med kanderad viol.
Ingredienser
200 g smör, mjukt
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1,5 msk lakritspulver
120 g potatismjöl
120 g vetemjöl
150 g choklad, att doppa i, gärna tempererad
viol, kanderad
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker och lakritspulver så det blir riktigt krämigt.
Blanda ihop vetemjöl och potatismjöl i en liten skål. Tillsätt sedan mjölblandningen lite i taget till smörblandningen. Rör ihop tills du har en smidig deg.
Fyll en spritspåse med valfri tyll och spritsa sedan ut kakor i valfri form på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Om du spritsar längder, skär dem i lagom kakor direkt när plåten har kommit ut ur ugnen och låt kakorna svalna helt på plåten.
Smält chokladen försiktigt i micro eller över vattenbad. Doppa kakorna i chokladen och dekorera med kanderad viol. Låt chokladen stelna.