Lakritsbrownies med spindelnätsfrosting

Lakritsbrownies med spindelnätsfrosting
Foto: TV4

Lakritsbrownies med spindelnätsfrosting

Av: Fredrika Hartzell

Från: Hela Sverige bakar

8 ingredienser

45 min

Saftiga och goda brownies till halloweenfesten! Dekorera med chokladfrosting och gör ett spindelnär av vit choklad.

Ingredienser

portioner4 - 6 st

Lakritsbrownies

  • 100 g strösocker (ca 1,5 dl)
  • 7 g lakritspulver (1 tsk)
  • 100 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • 2 ägg

Frosting

  • 75 g mörk choklad
  • 75 g grädde
  • 30 g vit bakchoklad

Gör så här

Lakritsbrownie

  1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
  2. Blanda strösocker och lakritspulver i en liten skål.
  3. Smält choklad och smör över vattenbad. Ta bort från värmen och rör ner sockerblandningen och rör ner äggen.
  4. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fyll med smeten. Grädda i ca 10-12 minuter. De ska vara lite kladdiga inuti men fasta uppepå när du tar ut dom. Låt svalna.

Frosting

  1. Smält mörk choklad över vattenbad eller i mikrovågsugn. Koka upp grädde i en kastrull och häll över chokladen och rör om till en blank ganache. Blanda tills den är något trögflytande, då kan du hälla den över dina muffins.
  2. Smält den vita chokladen, häll i en spritspåse och klipp ett mycket litet hål.
  3. Häll den mörka chokladen över muffinsen. Gör sedan en virvel i cirkelmönster med den vita chokladen, starta inifrån och snurra utåt. Använd sedan en tandpetare och dra från mitten muffinsen och ut mot kanterna så att det liknar ett spindelnät.
  4. Lägg in i kylen och låt frostingen stelna innan servering.