Lakritsbrownies med spindelnätsfrosting

Foto: TV4
Lakritsbrownies med spindelnätsfrosting
8 ingredienser
45 min
Saftiga och goda brownies till halloweenfesten! Dekorera med chokladfrosting och gör ett spindelnär av vit choklad.
Ingredienser
Lakritsbrownies
- 100 g strösocker (ca 1,5 dl)
- 7 g lakritspulver (1 tsk)
- 100 g mörk choklad
- 50 g smör
- 2 ägg
Frosting
- 75 g mörk choklad
- 75 g grädde
- 30 g vit bakchoklad
Gör så här
Lakritsbrownie
- Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
- Blanda strösocker och lakritspulver i en liten skål.
- Smält choklad och smör över vattenbad. Ta bort från värmen och rör ner sockerblandningen och rör ner äggen.
- Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fyll med smeten. Grädda i ca 10-12 minuter. De ska vara lite kladdiga inuti men fasta uppepå när du tar ut dom. Låt svalna.
Frosting
- Smält mörk choklad över vattenbad eller i mikrovågsugn. Koka upp grädde i en kastrull och häll över chokladen och rör om till en blank ganache. Blanda tills den är något trögflytande, då kan du hälla den över dina muffins.
- Smält den vita chokladen, häll i en spritspåse och klipp ett mycket litet hål.
- Häll den mörka chokladen över muffinsen. Gör sedan en virvel i cirkelmönster med den vita chokladen, starta inifrån och snurra utåt. Använd sedan en tandpetare och dra från mitten muffinsen och ut mot kanterna så att det liknar ett spindelnät.
- Lägg in i kylen och låt frostingen stelna innan servering.