Klä en ugnsform, cirka 20*25cm, med bakplåtspapper.
Smält 200 g av chokladen över vattenbad och låt sedan svalna lite. Hacka resten av chokladen grovt.
Vispa smöret och råsockret mjukt och fluffigt med elvisp.
Tillsätt äggen ett i taget samt äggulan och vispa ordentligt mellan varje ägg.
Rör ner den smälta chokladen i smeten. Vänd försiktigt ihop till en smet och vänd till sist i den hackade chokladen.
Häll smeten i formen och släta ut den.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader, i knappt 30 minuter. Prova gärna med en sticka, smeten ska ha stannat och inte kännas rinnig, men den ska inte vara helt genomgräddad.
Låt den stå och svalna och skär sedan i bitar.
Frosting
Mixa samman avokadon, hallonen, dadlarna, agave, kakaon, nötsmöret och kokosolja i en matberedare till en jämt och fin smet. Smaka av.
Ställ sedan i kylen ett tag (gärna ca 30 min) innan du serverar.
Skeda i frostingen i en spritspåse (använd en ganska stor tyll att spritsa med) och spritsa sedan på brownisarna.