Välj skinkstek med svålen kvar, det ger en saftigare skinka. “Lacken” smakar lite orientaliskt, förhöj den känslan genom att servera jasminris till.
Ingredienser
portioner
ca 1,5 kg skinkstek
salt
svartpeppar
Marinad:
3 msk honung
0,5 tsk senapspulver
0,5 tsk malen ingefära
3 msk soja
1 förp mandarin, saften
Tillbehör:
mandarinklyftor
ev ingefärspäron
Gör så här
Värm ugnen till 175°. Skär svålen i rutor. Krydda med salt och peppar. Lägg steken på galler över en långpanna klädd med folie. Stick in en köttermometer.
Gör i ordning marinaden och pensla steken innan den sätts in i nedre halvan av ugnen.
Pensla flera gånger under stektiden. Steken är klar vid 80-82°, det tar ca 1 1/2 timme. Servera mandarinerna och eventuellt ingefärspäron till.