Laarb - thaisallad med fläskfärs och örter

7 röster
30 min
4
Laarb - thaisallad med fläskfärs och örter
Foto: TV4

Aromatisk thaisallad gjord på av massor av härliga örter, fläskfärs och kryddor som limeblad, chili och fisksås. Bjud som den är eller tillsammans med kokt jasminris. 

Tips! Fläskfärsen går fint att byta mot valfri annan färs eller smulad tofu. 

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g fläskfärs
  • 2 msk jasminris, okokt
  • 2 msk vatten
  • 2 msk neutral rapsolja
  • 4 msk fisksås
  • 2 tsk råsocker
  • 2 tsk chiliflakes
  • 2 kaffirlimeblad, finstrimlade eller smulade torkade
  • 2 schalottenlökar, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • 2-3 dl plockade färska örter, tex mynta, thaibasilika och koriander
  • 10 cm gurka, skalad och grovt tärnad
  • 2 lime, limesaft
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Rosta okokt jasminris i en het torr panna. När det fått fin mörk färg, mortla riset till ett pulver.
  2. Värm en stekpanna på medelvärme. Lägg ner färs och vatten. Stek och finfördela färsen utan att den får färg tills den är genomstekt.
  3. Blanda med fisksås, socker, chilipulver, limeblad och rispulver. Blanda runt ordentligt så att såsen blandas och binds ihop av rispulvret.
  4. Vänd ner schalottenlök, vitlök, örter och gurkbitar. Pressa över limejuice. Smaka av sälta och syra.
18 maj 2019

Laddar fler recept...