Kycklinggryta med sötpotatisnudlar


Foto: Jonas Cramby
Kycklinggryta med sötpotatisnudlar
14 ingredienser
1 h
"Enligt mig en perfekt rätt. Nudlarna som får koka in i såsen är något av det godaste som finns. Kanske är det bara potatisen som är godare. En bra rätt att dela om man har ett gaskök på bordet, men minst lika god i ttukbaegi. Tricket är att inte ta bort skålarna från spisen för tidigt, såsen måste få koka in ordentligt i nudlarna. Smaken blir otroligt koncentrerad, och de sista tuggorna av sås, potatisbitar, nudlar och det sista riset är helt otroliga." /Gustav Kyhlberg
Se Gustav Kyhlberg laga receptet

Ingredienser
- 8 kycklinglårfiléer, med skinn
- 300 g dangmyeon (sötpotatisnudlar)
- 4 fasta potatisar, tärnade
- 2 morötter, skivade
- 1 l kycklingbuljong, osaltad
- 2 salladslökar, finskivade
- ev sesamfrön
Sås
- 1 dl gochujang (koreansk chilipasta)
- 1 dl soja (ljus)
- 7 klyftor vitlök, finrivna
- 3 msk gochugaru, koreanskt chilipulver
- 2 msk mirin
- 2 msk sesamolja
- 2 msk strösocker
Gör så här
- Blanda ingredienserna till såsen. Ta 1 dl av såsen och marinera kycklingen i minst 3 timmar i kylen.
- Sätt ugnen på 150 grader varmluft och blötlägg nudlarna i minst 1 timme.
- Lägg kycklingen på en plåt med skinnet uppåt, baka mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna och skär i mindre bitar.
- Koka potatis och morötter i en kastrull tills de precis är klara.
- Blanda resten av såsen med buljongen och koka upp.
- Har du gaskök lägger du nudlar, kyckling, potatis och morötter i en stor gryta. Slå på buljong så det precis täcker. Slå på gasköket och koka någon minut.
- Toppa med salladslök och eventuellt sesamfrön. Servera med nykokt rundkornigt ris och banchan (sidorätter).