Enchiladas är fyllda tortillabröd som gratineras i ugn med ost. Här fyller Zeina dem med fräst kyckling och paprika och bjuder dem med den fräscha salsan pico de gallo. En rätt som uppskattas av hela familjen!
Se Zeina Mourtada laga receptet
Ingredienser
8 tortillabröd
3 kycklingfiléer
1 gul lök
1 grön paprika
1 röd paprika
2 tsk malen spiskummin
2 tsk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
150 g riven ost
Tomatsås
2 förp krossade tomater (á ca 400 g)
2 klyftor vitlök
1 msk chipotlepasta
2 tsk malen spiskummin
olja, till stekning
salt
peppar
Pico de gallo
3 tomater
0,5 rödlök
1 kruka färsk koriander
1 grön chilifrukt
2 limefrukter
salt
Gör så här
Börja med tomatsåsen. Skala och finhacka vitlöken. Stek den glansig och mjuk i olja. Tillsätt spiskummin och chipotlepasta och stek lite till. Vänd i krossade tomater och smaka av med salt och peppar. Låt småkoka under lock i ca 20 minuter.
Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor.
Stek löken i olja i en stor stekpanna tills den blivit mjuk. Tillsätt paprikan och stek lite till.
Skär kycklingen i mindre bitar, ca 2-3 cm.
Tillsätt kycklingen samt kryddorna i paprika- och lökfräset och stek några minuter.
Sätt ugnen på 225 grader, över och undervärme.
Lägg tomatsås i en ugnsform. Lägg fyllning i ett tortillabröd och rulla ihop till en rulle. Lägg i formen med skarven nedåt. Upprepa med resterande tortillabröd. Toppa med ost och grädda mitt ugnen i ca 10-15 minuter.
Pico de gallo
Finhacka tomaten. Skala och finhacka rödlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Finhacka koriandern.
Blanda allt det hackade med pressad limesaft och smaka av med salt.