Enchiladas är fyllda tortillabröd som gratineras i ugn med ost. Här fyller Zeina dem med fräst kyckling och paprika och bjuder dem med den fräscha salsan pico de gallo. En rätt som uppskattas av hela familjen!
Ingredienser
8 tortillabröd
3 kycklingfiléer
1 gul lök
1 grön paprika
1 röd paprika
2 tsk malen spiskummin
2 tsk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
150 g riven ost
Tomatsås
2 förp krossade tomater (á ca 400 g)
2 klyftor vitlök
1 msk chipotlepasta
2 tsk malen spiskummin
olja, till stekning
salt
peppar
Pico de gallo
3 tomater
0,5 rödlök
1 kruka färsk koriander
1 grön chilifrukt
2 limefrukter
salt
Gör så här
Börja med tomatsåsen. Skala och finhacka vitlöken. Stek den glansig och mjuk i olja. Tillsätt spiskummin och chipotlepasta och stek lite till. Vänd i krossade tomater och smaka av med salt och peppar. Låt småkoka under lock i ca 20 minuter.
Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor.
Stek löken i olja i en stor stekpanna tills den blivit mjuk. Tillsätt paprikan och stek lite till.
Skär kycklingen i mindre bitar, ca 2-3 cm.
Tillsätt kycklingen samt kryddorna i paprika- och lökfräset och stek några minuter.
Sätt ugnen på 225 grader, över och undervärme.
Lägg tomatsås i en ugnsform. Lägg fyllning i ett tortillabröd och rulla ihop till en rulle. Lägg i formen med skarven nedåt. Upprepa med resterande tortillabröd. Toppa med ost och grädda mitt ugnen i ca 10-15 minuter.
Pico de gallo
Finhacka tomaten. Skala och finhacka rödlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Finhacka koriandern.
Blanda allt det hackade med pressad limesaft och smaka av med salt.