Kycklingenchiladas med pico de gallo

POPULÄRT
koket.se
Kycklingenchiladas med pico de gallo
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Kycklingenchiladas med pico de gallo

22 ingredienser

Enchiladas är fyllda tortillabröd som gratineras i ugn med ost. Här fyller Zeina dem med fräst kyckling och paprika och bjuder dem med den fräscha salsan pico de gallo. En rätt som uppskattas av hela familjen!

Ingredienser

  • 8 tortillabröd
  • 3 kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk torkad oregano
  • 150 g riven ost

Tomatsås

  • 2 förp krossade tomater (á ca 400 g)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk chipotlepasta
  • 2 tsk malen spiskummin
  • olja, till stekning
  • salt
  • peppar

Pico de gallo

  • 3 tomater
  • 0,5 rödlök
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 grön chilifrukt
  • 2 limefrukter
  • salt

Gör så här

  1. Börja med tomatsåsen. Skala och finhacka vitlöken. Stek den glansig och mjuk i olja. Tillsätt spiskummin och chipotlepasta och stek lite till. Vänd i krossade tomater och smaka av med salt och peppar. Låt småkoka under lock i ca 20 minuter.
  2. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor.
  3. Stek löken i olja i en stor stekpanna tills den blivit mjuk. Tillsätt paprikan och stek lite till.
  4. Skär kycklingen i mindre bitar, ca 2-3 cm.
  5. Tillsätt kycklingen samt kryddorna i paprika- och lökfräset och stek några minuter.
  6. Sätt ugnen på 225 grader, över och undervärme.
  7. Lägg tomatsås i en ugnsform. Lägg fyllning i ett tortillabröd och rulla ihop till en rulle. Lägg i formen med skarven nedåt. Upprepa med resterande tortillabröd. Toppa med ost och grädda mitt ugnen i ca 10-15 minuter.
  8. Pico de gallo
    Finhacka tomaten. Skala och finhacka rödlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Finhacka koriandern.
  9. Blanda allt det hackade med pressad limesaft och smaka av med salt.