Kyckling Alfredo pastagratäng

Kyckling Alfredo pastagratäng

49

13 ingredienser

30 m

Det blir enkelt och riktigt gott när ni gör den här pastagratängen hemma. Krämig, ostig och mycket smak av parmesan och vitlök. Mums!

Gammaldags Idealmakaroner Kungsörnen

Vardagstips!

Testa även Kungsörnen Gammaldags Idealmakaroner

Ingredienser

portioner
  • 4 port Kungsörnen Ekologiska Makaroner
  • smör (till stekning)
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • 3 klyftor vitlök
  • 4 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 2 msk smör
  • 2 msk majsstärkelse
  • 150 g parmesanost
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • persilja, finhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen. Häll sedan av vattnet och lägg makaronerna i en ugnsform.
  3. Finhacka vitlöken och skär kycklingen i bitar. Stek kycklingen och vitlöken i en stekpanna med smör.
  4. Smält 2 msk smör i en kastrull. Vispa sedan maizena med lite av mjölken och tillsätt sedan resten av mjölken. Tillsätt grädden och låt sjuda under omrörning i ett par minuter. Rör ner hälften av den rivna parmesanen. Smaka av med salt, peppar och dijonsenap.
  5. Blanda makaronerna med kycklingen och såsen och strö över resten av osten på toppen. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills gratängen har fått fin färg.
  6. Strö över lite finhackad persilja på gratängen vid servering.
TIPS!
läs mer
Pastasallad med varmrökt lax och grönt

Tips från Kungsörnen!

Fler enkla pastarecept

Läs mer