Kyckling Alfredo pastagratäng
Kyckling Alfredo pastagratäng
13 ingredienser
30 m
Det blir enkelt och riktigt gott när ni gör den här pastagratängen hemma. Krämig, ostig och mycket smak av parmesan och vitlök. Mums!
Ingredienser
- 4 port Kungsörnen Ekologiska Makaroner
- smör (till stekning)
- 600 g kycklingbröstfilé
- 3 klyftor vitlök
- 4 dl mjölk
- 3 dl grädde
- 2 msk smör
- 2 msk majsstärkelse
- 150 g parmesanost
- 1 tsk dijonsenap
- salt
- svartpeppar
Servering
- persilja, finhackad
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen. Häll sedan av vattnet och lägg makaronerna i en ugnsform.
- Finhacka vitlöken och skär kycklingen i bitar. Stek kycklingen och vitlöken i en stekpanna med smör.
- Smält 2 msk smör i en kastrull. Vispa sedan maizena med lite av mjölken och tillsätt sedan resten av mjölken. Tillsätt grädden och låt sjuda under omrörning i ett par minuter. Rör ner hälften av den rivna parmesanen. Smaka av med salt, peppar och dijonsenap.
- Blanda makaronerna med kycklingen och såsen och strö över resten av osten på toppen. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills gratängen har fått fin färg.
- Strö över lite finhackad persilja på gratängen vid servering.
TIPS!