Kryddsmör - se & gör

6 röster
10 m + 2 h
Kryddsmör - se & gör
Foto: TV4

Lisa Lemke visar hur du gör ett riktigt gott kryddsmör med pinjenötter, vitlök, citron och pecorino.

Visa mer
10 m + 2 h

Du behöver

  • 4 klyftor vitlök
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 1 stor citron, rivet skal från
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 100 g pecorino
  • flingsalt och grovmalen svartpeppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna en medelvarm panna tills de är gyllenbruna. Hacka fint.
  2. Riv vitlöken fint och pecorino grovt, blanda med smör, pinjehack, citronskal och -saft samt salt och peppar efter smak.
  3. Klicka ut kryddsmöret på bakplåtspapper och rulla ihop till en tajt korv. Låt ligga i frysen i minst 2 timmar och ta ut i rumstemperatur 15 minuter innan det skärs upp och serveras.
17 juni 2016

Laddar fler recept...