Kryddkaka

Kryddkaka
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Kryddkaka

6

6 steg att laga

8 ingredienser

45 min

Enkel mördegskaka smaksatt med mjölkchoklad och ett hemgjort lakritssocker.

Ingredienser

Lakritssocker

  • 300 g rörsocker
  • 25 g stjärnanis
  • 15 g anis
  • 15 g kardemummakärnor, hela

Kaka

  • 375 g smör
  • 375 g vetemjöl
  • 150 g kryddsocker
  • 30 g sirap
  • 60 g mjölkchoklad

Gör så här

  1. Lakritssocker
    Mixa alla ingredienser till ett fint pulver i en kryddmixer eller liten matberedare. Sikta om det är stora bitar kvar.
  2. Kaka
    Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Hacka chokladen i bitar.
  4. Blanda allt till en smidig deg. Rulla ut längder, ca 1,5-2 cm i diameter. Dela längderna i jämna bitar, ca 2 cm långa.
  5. Rulla bitarna till kulor. Lägg på plåt, tryck till lite lätt. Tryck till igen men med en gaffel så att det blir ett gaffelmönster.
  6. Grädda ca 8-12 minuter beroende på ugn och hur mörka man vill ha dom.
TIPS!
läs mer
Vad är blått vin

Vad är blått vin?

Vad är egentligen blått vin - och hur smakar det?

Läs mer