Kryddiga kikärtsbiffar med spenatsallad och mangosås

82 röster
30 min
4

Jennie bjuder på frasiga kikärtsbiffar med smak av curry serverade med en enkel mangosås och krispig spenat- och kokossallad! Enkel och snabb middagsmat med mycket smak!

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

Biffar

  • 2 förp kikärtor (à 400 g)
  • 1 ägg
  • 1,5 dl majsstärkelse
  • 2 klyfta vitlök, rivna
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 msk curry
  • salt
  • peppar
  • 3 dl pankoströbröd
  • olivolja, att steka i
  • neutral rapsolja, att steka i

Sallad

  • 150 g färsk spenat
  • 1 dl kokoschips
  • 1 dl granatäpplekärnor
  • 1 knippe färsk koriander, grovt hackad
  • 1-2 limefrukter
  • 3 msk mild olivolja
  • salt
  • peppar

Sås

  • 2,5 dl matyoghurt
  • 4 msk mango chutney
  • 1 krm garam masala
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Mosa kikärtorna med en potatismosare. Lägg en bunke med resten av ingredienserna förutom pankon. Rör om väl och forma till biffar.
  2. Vänd i panko och stek i generöst med neutral rapsolja och olivolja till frasiga och gyllene. Låt rinna av på galler eller trippelt hushållspapper.
  3. 
Blanda matlagningsyoghurt med mango chutney. Lägg i en skål och strö lite garam masala på toppen.
  4. Rosta kokoschipsen till de fått lite färg, låt svalna lite.
  5. Lägg spenat i en stor skål, häll på olja och pressa på lime. Salta och peppra, vänd runt försiktigt.
  6. Strö på kokokschips, granatäppelkärnor och koriander.

  7. Servera genast kikärtsärtsbiffarna med den kalla såsen och sallad!
  8. Glöm inte att matsortera skal från äggen för en mer hållbar matlagning, och njut av din middag. /Köket-redaktionen

Laddar fler recept...