Krispiga rotfruktschips

Felix rotfruktschips
Foto: Köket.se

Krispiga rotfruktschips

10 ingredienser

Skippa de vanliga chipspåsarna! De här chipsen är helt naturliga, nyttiga och bäst av allt - supergoda!
Vill du ha fler smaker, eller festa till det extra? Prova att servera med någon av Felix goda såser!

Felix Mango/Persikasås
Felix produktbild mango persikasås

Felix Mango/Persikasås

Tillagad i Blekinge, helt utan konstgjorda aromer eller färgämnen. Passar perfekt till pasta, kyckling och grillat.

Läs mer

Ingredienser

  • rödbeta
  • gulbeta
  • polkabeta
  • morot
  • palsternacka
  • sötpotatis
  • salt
  • rapsolja
  • rosmarin (eller dill om man önskar)
  • vitlök (om man önskar)

Dipsås variation 1

  • 2 dl creme fraiche
  • 3 msk Felix Mango Persikasås

Dipsås variation 2

  • 2 dl creme fraiche
  • 3 msk Felix Chilisås

Gör så här

  1. Skiva alla rotfrukter tunt med en mandolin.
  2. Lägg ut dem på bakplåtspapper, ringla över lite rapsolja och krydda med önskad krydda. Rosta i ugnen på 175 grader i ca 60 minuter, eller tills de är krispiga och fått fin färg. Tiden och värmen varierar ofta från ugn till ugn, är de fortfarande mjuka, låt gå 30-60 minuter till.
  3. Blanda creme fraiche och Felix Mango Persikasås eller Felix Chilisås tills du har en jämn dip. Ställ in i kylen och ta fram vid servering!
TIPS!
Prova Felix färdiga såser!
Felix såser produktbild

Prova Felix färdiga såser!

Fria från konserveringsmedel, smakförstärkare, konstgjorda färgämnen el konstgjorda aromer.

Läs mer