Skippa de vanliga chipspåsarna! De här chipsen är helt naturliga, nyttiga och bäst av allt - supergoda! Vill du ha fler smaker, eller festa till det extra? Prova att servera med någon av Felix goda såser!
Tillagad i Blekinge, helt utan konstgjorda aromer eller färgämnen. Passar perfekt till pasta, kyckling och grillat.
Läs mer
Ingredienser
rödbeta
gulbeta
polkabeta
morot
palsternacka
sötpotatis
salt
rapsolja
rosmarin (eller dill om man önskar)
vitlök (om man önskar)
Dipsås variation 1
2 dl creme fraiche
3 msk Felix Mango Persikasås
Dipsås variation 2
2 dl creme fraiche
3 msk Felix Chilisås
Gör så här
Skiva alla rotfrukter tunt med en mandolin.
Lägg ut dem på bakplåtspapper, ringla över lite rapsolja och krydda med önskad krydda. Rosta i ugnen på 175 grader i ca 60 minuter, eller tills de är krispiga och fått fin färg. Tiden och värmen varierar ofta från ugn till ugn, är de fortfarande mjuka, låt gå 30-60 minuter till.
Blanda creme fraiche och Felix Mango Persikasås eller Felix Chilisås tills du har en jämn dip. Ställ in i kylen och ta fram vid servering!