Krispiga rotfruktschips

Felix rotfruktschips
Foto: Köket.se

Krispiga rotfruktschips

19

3 steg att laga

10 ingredienser

Skippa de vanliga chipspåsarna! De här chipsen är helt naturliga, nyttiga och bäst av allt - supergoda!
Vill du ha fler smaker, eller festa till det extra? Prova att servera med någon av Felix goda såser!

läs mer
Felix soltorkad tomatsås produkt ny

Felix tipsar!

Hos Felix hittar du ett brett utbud av smakrika färdiga såser. Alla är tillagade i Blekinge efter egna recept. 

Läs mer

Ingredienser

  • rödbeta
  • gulbeta
  • polkabeta
  • morot
  • palsternacka
  • sötpotatis
  • salt
  • rapsolja
  • rosmarin (eller dill om man önskar)
  • vitlök (om man önskar)

Dipsås variation 1

  • 2 dl creme fraiche
  • 3 msk Felix Mango Persikasås

Dipsås variation 2

  • 2 dl creme fraiche
  • 3 msk Felix Vitlökssås

Gör så här

  1. Skiva alla rotfrukter tunt med en mandolin.
  2. Lägg ut dem på bakplåtspapper, ringla över lite rapsolja och krydda med önskad krydda. Rosta i ugnen på 175 grader i ca 60 minuter, eller tills de är krispiga och fått fin färg. Tiden och värmen varierar ofta från ugn till ugn, är de fortfarande mjuka, låt gå 30-60 minuter till.
  3. Blanda creme fraiche och Felix Mango Persikasås eller Felix Vitlökssås tills du har en jämn dip. Ställ in i kylen och ta fram vid servering!
TIPS!
Felix såser produktbild

Prova Felix färdiga såser!

Fria från konserveringsmedel, smakförstärkare, konstgjorda färgämnen el konstgjorda aromer.