Krispiga kikärtor med grön hummus och syrlig rödkål

POPULÄRT
koket.se
Krispiga kikärtor med grön hummus och syrlig rödkål
Foto: TV4
Adam Thulin
Adam Thulin

Krispiga kikärtor med grön hummus och syrlig rödkål

18 ingredienser

Lättfixad och prisvärd vegomiddag som med fördel bjuds i plockigt form likt tacos. Gröna ärtor mixas till en variant på hummus och läggs i libabröd tillsammans krispiga och kryddiga kikärtor och uppfiffad färdigkokt rödkål på burk.

logo
Adam Thulin

Se Adam Thulin laga receptet

Ingredienser

portioner

Rostade kikärtor

  • 1 burk kikärtor (à 400 g)
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • salt

Hummus på gröna ärtor

  • 250 g gröna ärtor, kokta enlig anvisning på förpackningen
  • 1 msk malen spiskummin
  • 2 msk tahinipasta
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 citron, zest och saft
  • 0,5 olivolja
  • vatten
  • salt

Syrlig rödkål

  • 1 burk rödkål (à ca 550 g)
  • 0,5 citron, zest och saft
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk färsk persilja, hackad

Till servering

  • 4 libabröd

Gör så här

Rostade kikärtor

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll av kikärtorna. Blanda dem olja, sesamfrön, paprikapulver och salt.
  3. Lägg ut på en bakpappersklädd plåt. Rosta i ugnen ca 30 minuter, rör om då och då.

Hummus på gröna ärtor

  1. Mixa samtliga ingredienser till hummusen med en stavmixer. Tillsätt lite vatten om den är för tjock. Smaka av med salt.

Syrlig rödkål

  1. Blanda rödkål med citron, spiskummin, sesamfrön och hackad persilja.

Servering

  1. Serva allt i olika skålar och ät med bröd som tacos.