Krispig rotfruktssallad med torsk

20 röster
4

Lisa Lemke bjuder på en riktig "Lisa-rätt" som är fullproppad med nyttigheter som gulbetor, morot, grönkål och torsk. Perfekt vintermat när vi behöver få i oss massor av härliga vitaminer!

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g torskfilé eller annan vit, fast fisk
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 krm chiliflakes
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 25 g smör
  • 500 g morot
  • 500 g gulbeta
  • 150 g färsk grönkål
  • 0,25 purjolök
  • 1 krispigt, syrligt äpple
  • 1 citron, saft
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk ingefärsjuice (riv färsk ingefära och pressa rivet)
  • flytande honung
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Mortla fänkålsfrön tillsammans med salt, peppar och chiliflakes. Lägg fisken (med ev skinn nedåt) på bakplåtspapper i en ugnsfast form och gnid in den med kryddblandningen. Toppa ned klickar av smör och baka i ugnen på 150 grader, 25-30 minuter, till en innertemperatur på 56 grader.
  2. Skär bort stammen på grönkålen och skär ner i mindre bitar. Hyvla eller skär morot, beta och äpple i tunna skivor.
  3. Blanda ihop citronsaft och sesamolja tillsammans med saften från ingefäran och flytande honung. Krydda med salt och peppar. Slå dressingen över salladen och blanda väl.
  4. Ta ut fisken ur ugnen och toppa salladen med den.
13 januari 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept