Krispig rotfruktssallad med torsk
Krispig rotfruktssallad med torsk
17 ingredienser
Lisa Lemke bjuder på en riktig "Lisa-rätt" som är fullproppad med nyttigheter som gulbetor, morot, grönkål och torsk. Perfekt vintermat när vi behöver få i oss massor av härliga vitaminer!
Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser
- 600 g torskfilé eller annan vit, fast fisk
- 1 msk fänkålsfrö
- 1 krm chiliflakes
- 1,5 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar, nymalen
- 25 g smör
- 500 g morot
- 500 g gulbeta
- 150 g grönkål
- 0,25 purjolök
- 1 krispigt, syrligt äpple
- 1 citron, saft
- 2 msk sesamolja
- 1 msk ingefärsjuice (riv färsk ingefära och pressa rivet)
- honung, flytande
- salt
- peppar
Gör så här
- Mortla fänkålsfrön tillsammans med salt, peppar och chiliflakes. Lägg fisken (med ev skinn nedåt) på bakplåtspapper i en ugnsfast form och gnid in den med kryddblandningen. Toppa ned klickar av smör och baka i ugnen på 150 grader, 25-30 minuter, till en innertemperatur på 56 grader.
- Skär bort stammen på grönkålen och skär ner i mindre bitar. Hyvla eller skär morot, beta och äpple i tunna skivor.
- Blanda ihop citronsaft och sesamolja tillsammans med saften från ingefäran och flytande honung. Krydda med salt och peppar. Slå dressingen över salladen och blanda väl.
- Ta ut fisken ur ugnen och toppa salladen med den.