Krispig kycklingschnitzel med vispat örtsmör och pommes

NYHET
koket.se
Krispig kycklingschnitzel med vispat örtsmör och pommes
Foto: TV4
Catarina König
Catarina König

Krispig kycklingschnitzel med vispat örtsmör och pommes

19 ingredienser

50 min

En frasigt stekt kycklingschnitzel serverad med ett fluffigt och luftigt vispat kryddsmör med vitlök, chili, timjan och persilja och hemgjorda pommes i ugnen. En lyxig rätt som passar fint som bjudmiddag!

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 ägg
  • 2 dl pankoströbröd
  • 2 dl parmesanost, riven
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • neutral olja, att steka i

Vispat örtsmör

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk vitlökspulver (Kryddhyllan)
  • 0,5-1 dl persilja, finhackad
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Pommes

  • 900 g fast potatis
  • olivolja
  • flingsalt

Tillbehör

  • citron, i klyftor

Gör så här

  1. Pommes
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva potatisarna, gärna på mandolin (välj den tjockaste storleken på skivorna). Skär därefter skivorna till stavar/strips. Lägg i en skål med kallt vatten, låt dra ca 20 minuter.
  3. Torka av potatisen på handduk. Lägg på en plåt och ringla över olja. Tillaga i ugnen ca 20 minuter tills de fått fin färg.
  4. Kycklingschnitzel
    Halvera kycklingfiléerna så att det blir fyra tunna filéer. Lägg varje bit mellan två bakplåtspapper. Banka ut dem till tunna schnitzlar med hjälp av en kastrull. Salta och peppra båda sidor.
  5. Vispa upp ägg i en skål. Blanda riven parmesan med panko i en annan skål.
  6. Vänd filéerna först i äggvispet och sedan i pankoblandningen.
  7. Hetta upp en stekpanna med olja och stek filéerna ca 2-3 minuter per sida.
  8. Vispat örtsmör
    Vispa alla ingredienser till örtsmöret med elvisp till ett luftigt och fluffigt smör. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  9. Servering
    Servera de krispiga schnitzlarna till det magiskt goda smöret samt den rostade potatisen. Bjud med citronklyftor att pressa över.