Krispig kyckling med ugnsbakade tomater och tryffelburrata

NYHET
koket.se
Krispig kyckling med ugnsbakade tomater och tryffelburrata
Foto: Köket.se
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Krispig kyckling med ugnsbakade tomater och tryffelburrata

15 ingredienser

45 min

En riktigt fullträff i smaker är denna krispiga kycklingrätt med söta långbakade tomater och lyxig burrata med smak av tryffel. En perfekt söndagsmiddag för hela familjen!

logo
Catarina König KM2023

Se Catarina König laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklinglårfilé, urbenad, med skinn
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar, nymalen

Bakade tomater

  • 300 g romanticatomater, på kvist
  • 2-3 msk olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Tillbehör/Topping

  • 2 burrata, tryffel
  • 65 g rucolasallad
  • färsk basilika
  • pinjenötter, rostade
  • parmesanost, riven 22 mån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg kycklinglårfiléerna i en bunke och ringla olivolja över. Riv i vitlöken, tillsätt torkad basilika, salta och peppra . Blanda runt och låt kycklingen marinera ca 15-20 min.
  3. Lägg tomaterna i en ugnsform. Picka tomaterna med en kniv och ringla olivolja över. Salta & peppra.
  4. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek lårfilén på skinnsidan tills skinnet blir riktigt krispigt. Vänd och bryn på köttet.
  5. Lägg över kycklingen i formen med tomaterna.
  6. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter tills tomaterna bakats och kycklingen når en innertemp på 70 grader.
  7. Servera kycklingen med de bakade tomaterna ihop med tryffelburrata, ruccola, rostade pinjenötter, färsk basilika och riven parmesan över. Samt lite god olivolja!