En riktigt fullträff i smaker är denna krispiga kycklingrätt med söta långbakade tomater och lyxig burrata med smak av tryffel. En perfekt söndagsmiddag för hela familjen!
Se Catarina König laga receptet
Ingredienser
600 g kycklinglårfilé, urbenad, med skinn
0,5 dl rapsolja
2 klyftor vitlök
1 msk torkad basilika
1 tsk salt
svartpeppar, nymalen
Bakade tomater
300 g romanticatomater, på kvist
2-3 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar
Tillbehör/Topping
2 burrata, tryffel
65 g rucolasallad
färsk basilika
pinjenötter, rostade
parmesanost, riven 22 mån
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg kycklinglårfiléerna i en bunke och ringla olivolja över. Riv i vitlöken, tillsätt torkad basilika, salta och peppra . Blanda runt och låt kycklingen marinera ca 15-20 min.
Lägg tomaterna i en ugnsform. Picka tomaterna med en kniv och ringla olivolja över. Salta & peppra.
Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek lårfilén på skinnsidan tills skinnet blir riktigt krispigt. Vänd och bryn på köttet.
Lägg över kycklingen i formen med tomaterna.
Sätt in i ugnen i ca 15 minuter tills tomaterna bakats och kycklingen når en innertemp på 70 grader.
Servera kycklingen med de bakade tomaterna ihop med tryffelburrata, ruccola, rostade pinjenötter, färsk basilika och riven parmesan över. Samt lite god olivolja!