Krämiga sesamnudlar med köttfärs

POPULÄRT
koket.se
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Krämiga sesamnudlar med köttfärs

17 ingredienser

Härlig wokrätt med spänstiga vetenudlar som tillsammans med grönsaker och färs vänds runt i en obeskrivligt god sås på bland annat vitlök, ingefära, soja och sesam.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300 g vetenudlar, gärna platta
  • 400 g blandfärs
  • 20 cm purjolök
  • 1 klyfta vitkål
  • 1 morot (stor)
  • 1 zucchini
  • 3 msk rostade sesamfrön
  • 1 kruka färsk koriander, grovt hackad
  • ev sriracha
  • neutral rapsolja, till stekning

Sås

  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 2 msk sesamolja
  • 3 msk tahinipasta (eller slätt jordnötssmör)
  • 4 msk japansk soja
  • 4 msk hoisinsås
  • 1 msk balsamvinäger

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen.
  2. Koka nudlarna 1 minut kortare än anvisningen på förpackningen. Kyl ner i iskallt vatten och låt rinna av i durkslag.
  3. Skiva purjon tunt på diagonalen. Strimla vitkålen tunt. Skala morot och hyvla morot och zucchini med en grönsakshyvel eller potatisskalare. Spara lite av det gröna av purjon till servering.
  4. Hetta upp en wok eller stor stekpanna med höga kanter med olja så att det täcker botten.
  5. Fräs purjolök i 1 minut, tillsätt sen färs och låt få lite färg. Lägg vitkål i pannan och låt steka mjuk, tillsätt sen morot och zucchini i pannan tillsammans med nudlarna och vänd runt tills allt blivit genomvarmt.
  6. Häll över den goda såsen och vänd runt så allt blir täckt av de goda smakerna. Strö över sesamfrön, koriander och lite sparad purjolök. Servera med sriracha vid sidan om till de som vill ha lite hetta.