Krämiga makaroner med lövbiff

Krämiga makaroner med lövbiff

16 ingredienser

30 min

Så god pastarätt både till vardags och helgmiddagarna! Denna enkla rätt är den perfekta vardagslyxen - krämigt, smakrikt och enkelt när det är som bäst.

Vardagstips!
Kungsörnen Svensk spaghetti

Vardagstips!

NYHET! Testa även Kungsörnen Svensk spaghetti

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 port Kungsörnen Fullkornspasta Makaroner
  • 250 g champinjoner
  • 1 purjolök
  • 1 vitlök, pressad (2 klyftor)
  • 1 msk olja
  • 400 g lövbiff
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl soltorkade tomater, strimlade (finns att köpa färdigt)
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 hönsbuljongtärning

Garnering

  • färsk timjan
  • krasse

Gör så här

  1. Preppa grönsakerna genom att skära svampen i kvartar, skölja och skiva purjolöken samt pressa vitlök.
  2. Bryn svampen i olja tills att den fått färg och vätskan försvunnit ur stekpannan.
  3. Lägg i purjolök och pressad vitlök och fräs ca 3 min.
  4. Tillsätt crème fraiche, grädde, senap, sambal oelek, soltorkade tomater och smulad buljongtärning. Koka samman ca 2 minuter.
  5. Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen.
  6. Salta och peppra lövbiffen på båda sidor och skiva i cm-breda strimlor. Stek hastigt och häll sedan ner strimlorna i svampsåsen. Smaka av med salt och peppar.
  7. Garnera med hackad timjan och krasse.
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Kungsörnen Pasta carbonara med halloumi

Tips från Kungsörnen!

Fler enkla pastarecept

Läs mer