Så god pastarätt både till vardags och helgmiddagarna! Denna enkla rätt är den perfekta vardagslyxen - krämigt, smakrikt och enkelt när det är som bäst.
1 dl soltorkade tomater, strimlade (finns att köpa färdigt)
1 msk sambal oelek
1 hönsbuljongtärning
Garnering
färsk timjan
krasse
Gör så här
Preppa grönsakerna genom att skära svampen i kvartar, skölja och skiva purjolöken samt pressa vitlök.
Bryn svampen i olja tills att den fått färg och vätskan försvunnit ur stekpannan.
Lägg i purjolök och pressad vitlök och fräs ca 3 min.
Tillsätt crème fraiche, grädde, senap, sambal oelek, soltorkade tomater och smulad buljongtärning. Koka samman ca 2 minuter.
Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen.
Salta och peppra lövbiffen på båda sidor och skiva i cm-breda strimlor. Stek hastigt och häll sedan ner strimlorna i svampsåsen. Smaka av med salt och peppar.