Krämig saffranspasta med halloumi
Krämig saffranspasta med halloumi
14 ingredienser
25 min
En enkel och underbart god saffranspasta med krispig halloumi. Hela familjens favorit, som dessutom passar extra bra i matlåda!
Ingredienser
- 200 g halloumiost
- 4 port Kungsörnen Svensk spaghetti
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 250 g körsbärstomater
- 1 msk tomatpuré
- olja, att steka i
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 dl matlagningsgrädde
- 0,5 g saffran
- 1 dl parmesanost, riven
- salt, efter smak
- peppar, efter smak
Till servering
- 1 kruka persilja
Gör så här
- Skiva halloumin och stek tills den fått fin yta. Lägg åt sidan.
- Koka spaghettin enligt anvisningarna på paketet. Häll av pastavattnet när spaghettin är al dente, men spara någon deciliter att späda såsen med.
- Hacka lök och vitlök. Halvera cocktailtomaterna. Stek tills löken blir mjuk, tillsätt tomatpuré och låt steka någon minut.
- Smula ner grönsaksbuljong, tillsätt matlagningsgrädde, saffran och riven parmesanost. Salta och peppra efter smak. Låt koka ihop.
- Vänd ner spaghettin i saffranssåsen, späd med pastavatten tills den blir riktigt krämig.
- Toppa med stekt halloumi och hackad persilja.
TIPS!